26 Kasım 2007 Pazartesi

Alman Pastasi

Alman Pastasının bir kaç tarifi var. Bizim tarifimiz çok kolay, hamurun mayalanması gerekmiyor, kısa sürede hazırlanıyor.

Pastayı hazırladıktan sonra en az 1-2 saat buzdolabında dinlendirmek gerekiyor.

Malzemeler

Kek malzemeleri:
  • 2 yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 3,5 çay bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu

Krema malzemeleri:

  • Yarım litre süt
  • 1,5 çay bardağı şeker
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı yağ (tereyağ veya margarin)

Kek karışımı için yumurta ve şeker iyice çırpılır, sırayla diğer malzemeler karıştırılır. 24 cm lik kek kalıbında 170 dereceye ısıtılmış fırında üstü kızarana kadar pişirilir. Soğutup kalıptan çıkartılır, ortadan ikiye bölünür.

Kek soğurken krema hazırlanır. Yağ hariç malzemeler iyice çırpılır. Orta hararetli ateşte muhallebi kıvamında pişirilir. Yağ ilave edilip mikserla çırpılır.

Kekin arasına krema yayılır. Servis yapılacağı zaman kekin üzerine pudra şekeri serpilir.

Afiyet olsun.

Diger resimli yemek yariflerini okumak isterseniz Anne Kedi sitesini ziyaret edebilirsiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder