Malzemeler
- 6 patlıcan
- 300 g kıyma
- 2 orta boy soğan
- 1 domates
- Maydanoz
- Salça
- Tuz, karabiber
- Sıvıyağ
Üzerine
- 1 domates
- 4-5 adet sivri biber
- 1 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı salça
Yapilisi
- Patlıcanlar alacalı soyulup ortası kesilip tuzlu suda bekletilir. Yıkadıktan sonra kızartılır.
- Bu arada diğer malzemelerle karnıyarığın iç malzemesi hazırlanır.
- Kızartılan patlıcanlar fırın tepsisine yerleştirilir, kıyma harcı ile içleri doldurulur.
- Her birinin üzerine domates ve biber dilimi yerleştirilir.
- 1 su bardağı su ile 1 tatlı kaşığı salça sulandırılıp tepsiye dökülür.
- Domates ve biberler kızarana kadar fırında pişirilir.
Afiyet olsun
Diger resimli yemek yariflerini okumak isterseniz Anne Kedi sitesini ziyaret edebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder