Malzemeler:
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı margarin
1 çay bardağı yoğurt
1 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı sirke
Aldığı kadar un
İçi için:
½ kg. ıspanak
2 adet soğan
1 kase lor peynir
1 çorba kaşığı sıvı yağ
Yapılışı:Ispanakları iyice yıkayın ve küçük küçük doğrayın. Daha sonra soğanla birlikte sote yapın. Tencerenin içine soğanla kıyın ve tencereye atın.Üzerine zeytinyağı ve tuz koyun karıştırın. Ispanakları da tencerenin içine atın. Tuz koyun. 1-2 dakika bekleyin ve kapağını kapatıp bekleyin. Cam bir kabın içine unu, yağı sirkeyi, yoğurdu içine ilave edin. Karbonat koyun. Ve yoğurmaya başlayın. İçi için hazırlamış olduğumuz malzemenin içine beyaz peynir koyun. Hamuru açın ve içine hazırlamış olduğumuz içi koyun ve sarın. Daha sonra yağlı kağıda koyun ve hamuru 4-5 parça kesin ve fırına verin. 200 derecede 20 dk. bekletin.Afiyet olsun…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder