30 Eylül 2007 Pazar

ALMAN KEKİ

MALZEMELER:

-4 yumurta

-3 kahve fincanı şeker

-1,5 su bardağı un

-1 su bardağı patates nişastası

-2 limon kabuğu rendesi

-1 çorba kaşığı limon suyu (varsa 1- 2 damla limon esansı)

-2 çay kaşığı kabartma tozu

-1 paket vanilya

-1 büyük paket margarin (250 gram, yumuşak)

YAPILIŞI:

1- Kalıp yağlanır, unlanır. Fırın ısıtılır.

2- Cam kasede yağ ile şeker krem haline getirilir. Yumurta sarıları, limon kabuğu rendesi ve limon suyu konur.

3- Yumurta akları çarpılıp kar haline getirilir; şekerli yağa katılır.

4- Un, patates nişastası, kabartma tozu, vanilya karıştırılıp elenerek ilave edilir.

5- Kaşıkla karıştırılıp kalıba boşaltılır. Orta ısılı fırında 35- 40 dakika pişirilir.

ÜZERİNE:

Bir kasede 1 su bardağı pudra şeker 2- 3 çorba kaşığı sıcak su azar azar konup karıştırılır. Ezilmiş yoğurt kıvamına gelince, kalıptan çıkarılmış soğuk kekin üzerine dökülüp bıçakla yayılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder