28 Eylül 2007 Cuma

PATATESLİ TUZLU AY ÇÖREĞİ

MALZEMELER:

-1 su bardağı yoğurt

-1,5 su bardağı margarin zeytinyağ karışımı

-4 orta boy patates (haşlanmış ve rendelenmiş)

-1 yumurta (akı peynire, sarısı üzerine)

-1,5 kahve kaşığı kabartma tozu

-Aldığı kadar un

-4- 5 kibrit kutusu kadar beyaz peynir

-Yarım demet maydanoz, dereotu

-Tuz

YAPILIŞI:

1- Geniş bir kapta yağ, yoğurt, kabartma tozu, tuz karıştırılır. Elenmiş un konup kulak memesi yumuşaklığında yoğrulur.

2- Yumurta büyüklüğünde parçalara ayrılır. El ile veya merdane ile 10- 12 cm. çapında açılır. Üzerine önce patates püresi, sonra peynir, maydanoz, dereotu ve yumurta akı karışımı konur.

3- Sarılarak ay şekli verilir. Tepsiye dizilip yumurta sarısı sürülür. Orta hararetli fırında pişirilir.

Not: İsterseniz; peynir, patates püresi, maydanoz, dereotu ve yumurta akını karıştırıp öyle kullanabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder