28 Eylül 2007 Cuma

TALAŞ BÖREĞİ

MALZEMELER:

-5 su bardağı un (yarım bardak açma payı ayrılacaktır.)

-1 Büyük paket margarin (yumuşak, 250 gr.)

-2 çay kaşığı tuz

-3 çorba kaşığı yoğurt

-1 çorba kaşığı sirke

-3 çorba kaşığı zeytinyağ

-1 bardaktan az su

-1 yumurta sarısı (üzeri için)

-Yarım kg. koyun kuşbaşı et (küçük doğranmış)

-1 kaşık yağ

-1 kaşık salça

-1 soğan

-Tuz ve karabiber

YAPILIŞI:

1- Et, küçük doğranmış soğan, yağ ile kavrulur. Salça, konur, biraz karıştırılır. İki bardak kadar su konup
et yumuşayıncaya kadar pişirilir. Biraz soğuyunca salçasından süzülür.

2- Dilber böreği hamuru aynen yapılır.

3- Son olarak 3 mm. inceliğinde açılıp 10- 12 cm parçalara kesilir.

4- Salçasından süzülen et hamurların ortasına konup bohça gibi kapatılır. Kat yeri alta getirerek tepsiye dizilir. (Et sıcak olmamalıdır.)

5- Üzerine yumurta sarısı sürülüp sıcak fırında pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder