MALZEMELER:
-Yarım litre 90 derecelik alkol
-5 portakal veya 6- 7 mandalina
-2,5 su bardağı şeker
YAPILIŞI:
1- Meyve yıkanır. Dört parçaya bölünüp kavanoza yerleştirilir.
2- Üzerine alkol konup kapak kapatılır. 15 gün açmadan bekletilir.
3- Meyveler alkolden sıkılmadan alınır. (Bulanık olmaması için.)
4- Şekerli su kaynatılıp şurup yapılır. Soğuyunca meyveli alkole katılır.
5- Tülbentten süzülüp şişelere boşaltılır.
Not:
1) Muz, çilek, vişne likörleri de aynı yapılır. Meyveler
alkolde bekletilirken istenirse 1- 2 tane çubuk tarçın da konabilir.
2) Alkolden alınan meyveler sıkılarak elde edilen meyveli alkol, tatlı ve pastalarda kullanılabilir.
KISA BİLGİ:
Alkol karaciğeri çok yorduğu için vücudun direncini azaltır. Akolün grip gibi soğuktan ileri gelen rahatsızlıkları önleyici bir özelliği de yoktur.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder