28 Eylül 2007 Cuma

KONKEN BÖREĞİ

MALZEMELER:

-2 yumurta (1 yumurta sarısı üzerine ayrılacak)

-1 kahve fincanı yoğurt

-1 kahve fincanı zeytinyağ

-1 küçük paket margarin (125 gr.)

-1 küçük paket margarin kadar beyaz peynir

-1 kahve kaşığı kabartma tozu

-Aldığı kadar un

-Susam, çörekotu

-Tuz (Çok az)

YAPILIŞI:

1- Yoğurt, yumurta, zeytinyağ, margarin, kabartma tozu, rendelenmiş peynir, tuz iyice karıştırılır.

2- Aldığı kadar elenmiş un konup orta yumuşaklıkta bir hamur yapılır. Üç parçaya ayrılıp üzeri örtülü olarak 10 dakika dinlendirilir.

3- Her parça 2- 3 mm. inceliğinde açılıp 8 parçaya bölünür. (Hepsi 24 parça)

4- Parçalar geniş kenardan başlayıp sarılarak sivri kısım üste gelecek şekilde tepsiye yerleştirilir.

5- Üzerine biraz süt ve zeytinyağ ile karıştırılmış yumurta sarısı sürülüp susam, çörekotu serpilir.

6- Orta hararetli fırında pişirilir.

Not: Peyniri hamura koymayarak maydanozla karıştırıp böreğe iç olarak da koyabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder