28 Eylül 2007 Cuma

SABLE BİSKÜVİ

MALZEMELER:

-4,5 su bardağı un

-1 büyük paket margarin (yumuşak, 250 gr.)

-1 su bardağı Pudra şeker

-3 yumurta (1 tane yumurta akı üzeri için ayrılacak)

-Limon kabuğu rendesi

-1 paket vanilya

-1 su bardağı iç fındık

-1 çay kaşığı kabartma tozu

YAPILIŞI:

1- Un elenir. Ortasına yağ, pudra, şeker, yumurta, limon kabuğu rendesi, kabartma tozu, vanilya konup yoğrulur. (Fazla yoğrulmaz, hamur bozulur.)

2- Merdane ile yarım cm. kalınlığında açılır. Küçük kalıplarla kesilir.

3- Bisküvilerin birer yüzleri yumurta akına, sonra da kıyılmış fındığa batırılıp tepsiye dizilir.

4- Orta hararetli fırında pişirilir. Sıcakken üzerine vanilyalı pudra şeker elenir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder