30 Eylül 2007 Pazar

ANÇUEZLİ KANEPE

MALZEMELER:

-3 Çorba kaşığı ançüez (ezme)

-2 çorba kaşığı margarin (yumuşak)

-2 yumurta sarısı (katı pişmiş)

-1- 2 çay kaşığı krem hardal

-1 limon suyu

-2 baston sandviç

-Tuz

YAPILIŞI:

1- Bir kasede yumurta sarıları ezilir. Ançüez, yağ, hardal konup iyice karıştırılır.

2- Yavaş yavaş limon suyu katılır.

3- Baston sandviç bir parmak eninde dilimlenir. Hazırlanan karışım sürülüp maydanoz yaprağı, kırmızı turp, domates v.s. ile süslenir.

Not: Başka bir terkip.

4 patates haşlanıp rendelenir. 2- 3 diş dövülmüş sarımsak, tuz, kimyon, kırmızı biber, 1 fincan zeytinyağ ve 1 limon suyu katılıp karıştırılır. Dilimlenmiş sandviçlere sürülür.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder