27 Eylül 2007 Perşembe

ORALETLİ PASTA

(Amonyaklı pasta)

MALZEMELER:

-2 yumurta, 1 kahve fincanı süt

-1 kahve fincanı şeker, 1 tatlı kaşığı amonyak soda

-1 kahve fincanı erimiş margarin, aldığı kadar un

HAMURUN YAPILIŞI:

1- Yukarıdaki malzeme karıştırılır. Aldığı kadar unla orta yumuşaklıkta hamur yapılır. Yarım saat dinlendirilir.

2- Dört eşit parçaya ayrılır. 2 mm. İnceliğinde yuvarlak açılıp, fırında birer veya ikişer pişirilir.

3- Sıcakken üzerlerine krema sürülüp üst üste kapatılır. En üste dövülmüş fındık, ceviz veya hindistan cevizi serpilir. Yumuşak kalması için üzeri büyük bir tencere ile örtülür.

KREMA:

-15 çorba kaşığı şeker, 3çorba kaşığı oralet

-4 çorba kaşığı pirinç unu, 1 çorba kaşığı nişasta

-Yarım küçük paket margarin (65 gr.)

-3 su bardağı su, 1 yumurta

BAŞKA BİR KREMA:

-2 yumurta

-1 su bardağı şeker

-2 kaşık nişasta

-750 gr. süt (3,5 su bardağı)

-1 küçük paket margarin (125 gr.) (Yapılışı oraletli krema gibidir.)

KREMANIN YAPILIŞI:

Bir tencereye yumurta, oralet, şeker, pirinç unu, nişasta konup karıştırılır. Yavaş yavaş su ilavesi ile karıştırılarak pişirilir. Ateşten alınınca yağ konur. Sıcak olarak kullanılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder