(Amonyaklı pasta)
MALZEMELER:
-2 yumurta, 1 kahve fincanı süt
-1 kahve fincanı şeker, 1 tatlı kaşığı amonyak soda
-1 kahve fincanı erimiş margarin, aldığı kadar un
HAMURUN YAPILIŞI:
1- Yukarıdaki malzeme karıştırılır. Aldığı kadar unla orta yumuşaklıkta hamur yapılır. Yarım saat dinlendirilir.
2- Dört eşit parçaya ayrılır. 2 mm. İnceliğinde yuvarlak açılıp, fırında birer veya ikişer pişirilir.
3- Sıcakken üzerlerine krema sürülüp üst üste kapatılır. En üste dövülmüş fındık, ceviz veya hindistan cevizi serpilir. Yumuşak kalması için üzeri büyük bir tencere ile örtülür.
KREMA:
-15 çorba kaşığı şeker, 3çorba kaşığı oralet
-4 çorba kaşığı pirinç unu, 1 çorba kaşığı nişasta
-Yarım küçük paket margarin (65 gr.)
-3 su bardağı su, 1 yumurta
BAŞKA BİR KREMA:
-2 yumurta
-1 su bardağı şeker
-2 kaşık nişasta
-750 gr. süt (3,5 su bardağı)
-1 küçük paket margarin (125 gr.) (Yapılışı oraletli krema gibidir.)
KREMANIN YAPILIŞI:
Bir tencereye yumurta, oralet, şeker, pirinç unu, nişasta konup karıştırılır. Yavaş yavaş su ilavesi ile karıştırılarak pişirilir. Ateşten alınınca yağ konur. Sıcak olarak kullanılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder