28 Eylül 2007 Cuma

KOLAY PEYNİRLİ TEPSİ ÇÖREĞİ

MALZEMELER:

-Yarım büyük Paket margarin (125 gr.)

-Yarım su bardağı sıvı yağ

-Yarım su bardağı süt

-1 çay kaşığı kabartma tozu

-1 çay kaşığı şeker

-1- 5 çay kaşığı tuz

-Aldığı kadar un

-Yarım küçük kalıp beyaz peynir

-1 yumurta (akı hamura, sarısı üzerine sürülecek)

-Yarım demet maydanoz

-2 çay kaşığı çörekotu

YAPILIŞI:

1- Tencereye, yumuşak margarin, sıvı yağ, süt, kabartma tozu, şeker, tuz ve 1 yumurta akı konup el ile karıştırılır.

2- Aldığı kadar elenmiş un ile, ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğrulur. İki parçaya ayrılıp üzeri örtülü olarak serin bir yerde 10- 15 dakika dinlendirilir.

3- 28- 30 cm. çapında bir tepsi yağlanır. Hamurun bir tanesi tepsi büyüklüğünde açılıp içine yerleştirilir. Üzerine doğranmış maydanoz karıştırılmış peynir rendesi serpilir.

4- Diğer hamur da aynı büyüklükte açılıp peynirin üzerine konur. Hafifçe bastırılıp kare şeklinde dilimlenir.

5- Üzerine yarım kaşık süt karıştırılmış yumurta sarısı sürülür, çörekotu serpilir ve fırında pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder