30 Eylül 2007 Pazar

HAVUÇLU KEK

MALZEMELER:

-4 yumurta

-1 su bardağı erimiş yağ

-2,5 su bardağı şeker

-3 su bardağı un

-3 su bardağı ince rendelenmiş havuç

-1 su bardağı dövülmüş ceviz

-1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi

-1 paket vanilya

-2 tatlı kaşığı tarçın

-1 tatlı kaşığı kabartma tozu

-1 fiske tuz

YAPILIŞI:

1- Ortası delik yuvarlak kalıp yağlanır, unlanır.

2- Havuçlar kazınıp ince rendelenir, ceviz dövülür, fırın ısıtılır.

3- Bakır bir tencerede yumurtalar ile şeker iyice çarpılır.

4- Erimiş yağ, rendelenmiş havuç, dövülmüş ceviz, tarçın, kabartma tozu, vanilya, limon kabuğu rendesi ve tuz konur.

5- Elenmiş un ilave edilir karıştırılır.

6- Kalıba boşaltılıp orta ısılı fırında 40- 45 dakika pişirilir.

7- Soğuyunca kalıptan çıkarılıp servis tabağına alınır.

KISA BİLGİ:

Yumurtaları kırınca kabukları parmak ile sıyırınız. Sıyırmazsanız 10 yumurtadan birini atıyorsunuz demektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder