MALZEMELER:
-200 gr. yumuşak margarin (Büyük margarinin beşte dördü)
-1 yumurta
-1 çorba kaşığı yoğurt
-1 çay kaşığı kabartma tozu
-1 çay kaşığı tuz
-Aldığı kadar un
ÜZERİNE:
-1 büyükçe kabak
-1 adet soğan
-2 çarliston biber
-Küçük bir parça beyaz peynir (100-150 gr.)
-Yarım demet dereotu
-2 yumurta
-1 çay kaşığı tuz, yarım çay kaşığı karabiber
YAPILIŞI:
1- Bir tencereye yumuşak margarin, 1 yumurta, 1 kaşık yoğurt, kabartma tozu ve tuz konup karıştırılır. Elenmiş un ile ancak birbirini tutacak, kısa sürede bir hamur yapılır. Üzeri örtülerek serin bir yerde 10- 15 dakika dinlendirilir.
2- Hamur, unlanarak küçük bir tepsinin çapından daha büyükçe açılır. Tepsinin içine, kenarları biraz yüksek olarak yerleştirilir.
3- Kabak yıkanır, peynirle beraber rendenin iri tarafı ile rendelenir. Biber, soğan ve dereotu küçük küçük doğranır. 2
yumurta, tuz ve karabiber ilave edilerek karıştırılır.
4- Bu karışım hamurun üzerine yayılır. Üzerine iki kaşık kadar sıvı yağ gezdirilir. Fırında pembe olarak pişirilir. Ilık olarak servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder