30 Eylül 2007 Pazar

TÜKENMEZ

MALZEMELER:

-3 Ayva

-3- 4 Elma

-3- 4 Armut

-1 kg. muşmula (döngel)

-1 kg. taze üzüm (veya 2- 3 avuç kuru üzüm)

-1- 5 bardak şeker

-20- 25 bardak su

YAPILIŞI:

1- Meyveler yıkanır. Muşmula ve üzüm taneleri bütün, ayva, elma ve armut kabuklu olarak dilim dilim kesilir. Hepsi karıştırılır.

2- Musluklu bir küp veya bidona bir kat meyve, bir kat şeker olarak yerleştirilir.

3- En üste tülbentle çıkılanmış küçük bir parça ekmek konur. 20- 25 bardak su doldurulur. Ağzı kapanır. Küp ara sıra sallanır. 15- 20 gün sonra içilebilir.

Not:

1) Tükenmezin olması, bulunduğu yerin ısısına göre değişir.

2) Suyu azaldıkça üzerine su ve şeker konur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder