30 Eylül 2007 Pazar

ASLAN SÜTÜ

MALZEMELER:

-1 litre süt

-1 su bardağı toz şeker

-3 çorba kaşığı tel şehriye (silme)

-1 çorba kaşığı nişasta

-2 çorba kaşığı iç yeşil fıstık

-1 çorba kaşığı badem

-1 çorba kaşığı iç fındık

-1 çorba kaşığı hindistan cevizi rendesi

-Yarım paket vanilya

YAPILIŞI:

1- Badem ve yeşil fıstık bir taşım kaynatılıp kabukları soyulur.

2- Badem, fıstık ve fındık ince ince kıyılır veya havanda dövülür.

3- Tel şehriye ateşte pembe olarak kavrulur.

4- Süt ile şeker kaynatılır. Kavrulmuş şehriye ilave edilir.

5- Nişasta yarım bardak su ile ezilir. Kaynamakta olan süte katılıp devamlı karıştırılır.

6- Son olarak, badem, fıstık, fındık ve hindistan cevizi ile vanilya ilave edilir.

7- Kaselere boşaltılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder