28 Eylül 2007 Cuma

KAYISI BİSKÜVİ

MALZEMELER:

-2,5 su bardağı un

-1 küçük paket margarin ve 1 parmak ilave (150 gr.)

-1 yumurta

-1/4 su bardağı pudra şeker

-Limon kabuğu rendesi

-Vanilya

-2- 3 çorba kaşığı marmelat

ÜZERİ İÇİN:

-Yarım su bardağı şeker


-1 fiske kırmızı şeker boyası

-1 fiske sarı şeker boyası

YAPILIŞI:

1- Un elenir. Ortasına yağ, yumurta, pudra şeker, vanilya, limon kabuğu rendesi konup yoğrulur. (Fazla yoğrulmaz, hamur bozulur.)

2- Küçük parçalara ayrılıp avuç içinde yuvarlanır. Tepsiye dizilir. Orta hararetli fırında pişirilir.

3- Tepsiye değen kısımlarına marmelat sürülüp iki tanesi birbirine yapıştırılır.

4- Kırmızı ve sarı şeker boyaları ayrı ayrı kaselere konur. İkişer kaşık su ile eritilir.

5- Bisküvinin bir yüzü kırmızı, bir yüzü sarı boyaya batırılıp, toz şekerle kaplanır.

6- Tabağa yerleştirilip yıkanmış yapraklar takılır.

Not: Yağlı hamurlar çabuk pişer. Onun için fırında fazla bırakmamalıdır. Hamura 2- 3 çorba kaşığı çekilmiş fındık koyarsanız daha nefis olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder