30 Eylül 2007 Pazar

AYVA ŞEKERLEME jöle

MALZEMELER:

-1 kg. Ayva

-6 bardak su

-limon

-Şeker (elde edilen meyve suyu kadar)

-3- 4 çorba kaşığı hindistan cevizi rendesi.

YAPILIŞI:

1- Ayva yıkanır. Dilimlenip, kabuklu ve çekirdekli olarak 6 bardak su ve limon suyu ile iyice haşlanır.

2- Islatılıp sıkılmış temiz bir tülbent içine konur. Sıkılarak suyu çıkarılır.

3- Elde edilen meyve suyu bardakla ölçülür. Meyve suyu kadar
şeker konup kaynatılır.

4- Kıvamını anlamak için şu deney yapılır: Kaşık batırılıp çıkarıldığında kaşık, peltemsi bir tabaka ile kaplanmalıdır.

5- Buz kalıbı ıslatılıp jöle boşaltılır. Bir gece veya 5- 6 saat beklenir.

6- Sonra kalıptan çıkarılıp istenen biçimde kesilir. Hindistan cevizi rendesi ile kaplanır.

Not: Tülbentte kalan ayva kevgirden geçirilip şeker ve limon suyu ilavesiyle marmelat yapılabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder